» » Space Shuttle


Uzay mekiği, 1981’de NASA tarafından kullanılmaya başlandı. Uzaya her defasında farklı araçlar gönderme sorunundan kurtulmak için icat edilen uzay mekiği, eski roketlerden daha maliyetlidir.

İlk üretilen uzay mekiğine Columbia adı verildi. NASA tarafından şu ana kadar beş uzay mekiği kullanıldı. 



Uzay Mekikleri
Columbia Uzay Mekiği: İlk üretilen uzay mekiğidir. 1981 yılında kullanılmaya başlandı. İniş yapmak üzereyken, havada patladı.

Challenger Uzay Mekiği: Columbia Uzay Mekiği’nden iki yıl sonra üretimi tamamlandı. Üretildikten 3 yıl sonra, uçuş sırasında yakıt sızdırarak havada patladı.

Discovery Uzay Mekiği: NASA’nın hala kullandığı en eski uzay mekiğidir. 1984’te üretilen Discovery Uzay Mekiği, MİR adlı istasyonun kurulmasında da kullanıldı.

Atlantis Uzay Mekiği: Discovery’den 1 yıl sonra üretilen Atlantis, başarılı birçok uçuş yaptı. Hala NASA tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Endeavor Uzay Mekiği: NASA tarafından kullanılan en yeni uzay mekiğidir. 1991 yılında üretilen Endeavor Uzay Mekiği, birçok başarılı uçuş yaptı. Hala kullanılmaya devam ediliyor.

Hem son derece maliyetli olan hem de yeterince güvenli olmayan uzay mekiklerinin üretimi 2010 yılında durdurulmuştur. NASA tarafından 1991 yılından beri kullanılan 3 uzay mekiği hala kullanılmaya devam ediliyor.


Nasıl Yapılır? 3dkagit

Sitemizde gördüğünüz 3 boyutlu kağıt modellerini mause a sağ tıklayıp farklı kaydederek yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz. Boyutlarını düzenlemek istiyorsan indirdiğiniz resmi word dosyasına ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Noktalı yerleri kestiğiniz bölümlere yapıştırarak 3 boyutlu modelinize ulaşmış olursunuz.
Bu site OnegonuşuO kuruluşunun bir ürünüdür.
«
ÖNCEKİ
Sonraki Kayıt
»
SONRAKİ
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Bırakın