» » » Floransa Katedrali İtalya

 




Tipik İtalyan Gotik binası olan Floransa Katedrali, "Santa Maria del Fiore" ye adanmıştır. Kilise, mevcut dini yapıyı önemli ölçüde genişleten Arnolfo di Cambio (c1245-1302) tarafından tasarlandı. 1367 civarında bitirilen Katedral, daha önceki Vaftizhane gibi tamamen renkli mermerlerle kaplıydı.


Proje, Kubbe'yi de bitmemiş bıraktı, çünkü 1421'de sadece çerçeve (çokgen taban) inşa edildi. İki mimar, Lorenzo Ghiberti (1368-1445) ve Filippo Brunelleschi (1377-1446), 1436'da teknik bilgi konusunda büyük bir ustalık göstererek kubbeyi inşa eden kişi olmasına rağmen yarışmayı kazandı.

Binanın dış cephesinin en dikkat çekici özelliklerinden biri, Nanni di tarafından yine heykeltraşlık olan Bakire figürünün etrafındaki geniş aureole nedeniyle bu adı verilen Porta della Mandorla " (kuzey) (della mandorla = badem) olarak adlandırılan yapıdır. Banco (1380 / 90-1421) ve diğerleri.

İç mekanı çok önemli sanat eserlerini koruyor: sol tarafta " Condottiero Giovanni Acuto " ve " Niccolò da Tolentino " gösteren ilk iki ayrı fresk görüyoruz."sırasıyla Paolo Uccello tarafından 1436'da ve Andrea del Castagno tarafından 1456'da resmedilmiştir. Paolo Uccello ayrıca saati iç duvarda freskle süslemiş ve dört adet güçlü" aziz başını "göstermektedir.




Nasıl Yapılır? 3dkagit

Sitemizde gördüğünüz 3 boyutlu kağıt modellerini mause a sağ tıklayıp farklı kaydederek yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz. Boyutlarını düzenlemek istiyorsan indirdiğiniz resmi word dosyasına ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Noktalı yerleri kestiğiniz bölümlere yapıştırarak 3 boyutlu modelinize ulaşmış olursunuz.
Bu site OnegonuşuO kuruluşunun bir ürünüdür.
«
ÖNCEKİ
Sonraki Kayıt
»
SONRAKİ
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Bırakın