» » » V For Vandetta







Unutmayın beşinci Kasımın Barut, ihanet ve arsa beşinci hatırlayın. 
Barutun vatana ihanetine neden unutulmaması gerektiğine dair hiçbir neden göremiyorum
...
(Eski çocukların kreşi)
Resimde görülen Guy Fawkes'ın maskesi "isyan ve anonimlik için uluslararası bir sembol" haline geldi. Dünya üzerindeki çeşitli protestolarda görüldü ve Anonim adlı bir bilgisayar korsanının yüzü. Çoğu Amerikalı maskeyi filmi "V for Vendetta" ile ilişkilendirir, ancak tarihi de bundan büyüktür.


Guy Fawkes (13 Nisan 1570 - 31 Ocak 1606) Katolik Edward Fawkes ve Edith Blake'in tek oğluydu ve çocukluğunu Farnley, İngiltere'de yaşıyordu.


O günlerde "çok iyi, doğal ve en prestijli doğal parçalardan" biri olarak nitelendirildi ve "Archduke'ın soyluluk ve erdem kampındaki en seçkinleri tarafından arandı". Tesimond, onu "dindarlık, dakik örnek verme, hafif ve neşeli davranış, meraklı ve akıl karıştırıcı bir düşman, sadık bir arkadaş ve dindar gözlemlere dakik sürmeli olarak katılma konusunda dikkate değer bir adam" olarak tanımlıyor.


Guy Fawkes'ın eski resmi, sanatçı bilinmiyor.
Guy ve Thomas Wintour arasında 'Katolik davasının kaldırılması için' bir çizimin yapıldığı düşünülüyor. 1604 Mayıs'ında Guy Fawkes, Londra'nın şık Strand bölgesinde Duck ve Drake adlı bir otelde Wintour ve diğer üç komplocuyla bir araya geldi ve İngiliz Parlamentosu'nu havaya uçurmaya karar verdi. Bu, Barut Komplosu olarak bilinir hale geldi.


Yaklaşık Mart 1605'te komplolar, Parlamento binasının hemen altında bulunan bir kiler kiralamayı başardı. Önümüzdeki sekiz ayda, hey, bodrumun doldurulması için yeterli miktarda barut gizlice başardı ve onları demir çubukların altına saklamayı başardı. Mühimmat deneyiminden dolayı, Fawkes'a planlanan patlamaya kadar mahzeni koruma görevi verildi. Kasım ayına kadar hazırlardı ve Guy dışında ortak komplocular Fransa'ya gitti.


5 Kasım 1605'te Lord Chamberlain, Thomas Howard ve birkaç muhafız barut keşfetti ve Guy tutuklandı. King James 9 Kasım'da nihai itirafına yol açan işkence emrini verdi. Bu, bütün komplocuların tutuklanmasına yol açtı.


Komplocular 26 Ocak Pazartesi günü yargılanıyorlardı. 1606 Westminster Hall'da, suçlu bulundu ve 31 Ocak Cuma günü asıldı.


David Jardine, "Barut Plotunun Bir Anıtı" (1857) adlı kitabında, "onun hesaplarına göre, herhangi bir kanun yapma işine hazır bir paralı asker olarak görülmemesi gerektiği" Ancak, yanlış yönlendirilmiş fanatizm tarafından yanıltılmış olan bir fanatik olarak kimin cesareti ya da insanlık yoktu. "


Kral James'in hayat girişimi karşısında hayatta kaldığını ve Parlamento Binası'nın yıkılmadığını kutlayan Londralılar şenlik ateşi yaktılar. Birkaç ay sonra "5 Kasim Yasası'nın İtiraf Edilmesi", arsanın başarısızlığı için yıllık bir şükran gününü zorladı. Yavaş yavaş, Barut Haç Günü Guy Fawkes Günü oldu ve Guy Fawkes, figürlerle ve "Guy Fawkes" maskeleri kullanan kişilerle yakıldı.


İngilizler hâlâ 5 Kasım'ı hatırlarken, 400 yıl sonra Fawkes, hahamdan halk kahramanına geçti. Bazı İngiliz insanlar "Guy Fawkes, dürüst niyetlerle Parlamentona şimdiye kadar giren tek insandı" derdi.

Nasıl Yapılır? 3dkagit

Sitemizde gördüğünüz 3 boyutlu kağıt modellerini mause a sağ tıklayıp farklı kaydederek yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz. Boyutlarını düzenlemek istiyorsan indirdiğiniz resmi word dosyasına ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Noktalı yerleri kestiğiniz bölümlere yapıştırarak 3 boyutlu modelinize ulaşmış olursunuz.
Bu site OnegonuşuO kuruluşunun bir ürünüdür.
«
ÖNCEKİ
Sonraki Kayıt
»
SONRAKİ
Önceki Kayıt

3 yorum: