» » Palyaço











Palyaçolar kostüm ve performans açısından önemli farklılıklar gösteren çeşitli bir geleneğe sahiptir. En tanınmış modern palyaço karakteri, Auguste ya da "kırmızı palyaço" türüdür; tuhaf bir makyaj, renkli peruk, abartılı ayakkabı ve renkli kıyafetler içeren tuhaf kıyafetler bulunur . Onların eğlence tarzı genellikle geniş bir kitleyi eğlendirmek için, özellikle de belli bir mesafededir. [ citation needed ]

Modern palyaçolar, tiyatroda 19. yüzyıldan 20. yüzyıllar boyunca Varieté gösterileri arasında daha önce komedi rolleri geliştirilen sirk palyaço geleneği ile güçlü bir şekilde ilişkilidir .

Çoğu sirk palyaçosu, tanınmış bir hal aldı ve kendi başına bir anahtar sirk hareketidir. İlk ana akım palyaço rolü, Joseph Grimaldi (geleneksel beyaz yüz makyaj tasarımını yaratan) tarafından tasvir edildi . 1800'lerin yılında rolünü genişletilmiş palyaço içinde harlequinade İngiliz parçasını oluşturduğu pandomimler özellikle de, Kraliyet Tiyatrosu, Drury Lane ve Sadler en Wells ve Covent Garden tiyatro. Londra komik sahnesinde harekete geçirici Clowns'un "Joey" olarak tanınması ve böylece hem lakap, hem de Grimaldi'nin beyaz yüz makyaj tasarımı diğer palyaçolar tarafından kullanıldı.

Komedi palyaçolar gerçekleştirmek gündelik eylem ve görevleri olağanüstü-ve saçma, kısa bir süre için, sıradan hale kime yönelik haline aptal rolü genellikle. Bu tarz komedi dünyada birçok ülkede ve kültürde uzun bir tarihe sahiptir. Bazı yazarlar, bu tür bir komedinin yaygın bir şekilde kullanılması ve uzun tarihi nedeniyle, insan koşullarının bir parçası olan bir ihtiyacı savundu.



Nasıl Yapılır? 3dkagit

Sitemizde gördüğünüz 3 boyutlu kağıt modellerini mause a sağ tıklayıp farklı kaydederek yazıcınızdan çıktı alabilirsiniz. Boyutlarını düzenlemek istiyorsan indirdiğiniz resmi word dosyasına ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Noktalı yerleri kestiğiniz bölümlere yapıştırarak 3 boyutlu modelinize ulaşmış olursunuz.
Bu site OnegonuşuO kuruluşunun bir ürünüdür.
«
ÖNCEKİ
Sonraki Kayıt
»
SONRAKİ
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Bırakın